Reisverzekeringen

Op vakantie kan er van alles gebeuren. Uw bagage raakt kwijt of u moet uw reis door omstandigheden annuleren. Ook kunt u ziek worden of pech onderweg krijgen. Met een reisverzekering bent u voor bepaalde kosten op vakantie verzekerd.

Een passende reisverzekering
Stel: u gaat zonder waardevolle spullen backpacken met het openbaar vervoer. Of u gaat kamperen tijdens een fietsvakantie in Nederland. Er is dan minder dat een reisverzekering zal uitkeren dan wanneer u met de auto naar Zuid-Frankrijk gaat en veel waardevolle spullen meeneemt.

Ga voor u zelf na of u het belangrijk vindt dat bepaalde kosten worden vergoed als er iets gebeurt op vakantie. En zo ja, welke kosten dit dan zouden moeten zijn. Op basis daarvan kunt u nagaan wat voor uw situatie een passende reisverzekering is.

Er zijn grote verschillen tussen verschillende reisverzekeringen. Naast de prijs kan de dekking of de vergoeding verschillen. Zoek voordat u op vakantie gaat de best passende reisverzekering uit.

Let op de volgende punten bij het afsluiten van een reisverzekering:

  • Controleer of u niet dubbel verzekerd bent. Een zorgverzekering dekt vaak ook medische kosten in het buitenland. Lees hiervoor de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering goed door
  • Als u binnen Europa reist is een werelddekking niet nodig. En wie geen dure spullen meeneemt heeft aan een lage dekking vaak voldoende.
  • Gaat u op wintersport, controleer dan of skiën en snowboarden binnen uw reisverzekering valt. En let er bij de koop van een skipas op dat u niet nog eens een verzekering betaalt!
  • De hoogte van de premie hangt af van een aantal factoren. Uw gezinssituatie, de dekking, de hoogte van uw eigen risico en het aantal dagen dat u op vakantie gaat hebben hier invloed op.
  • Lees de polisvoorwaarden goed door. Zo weet u wat wel en niet is verzekerd. Neem de voorwaarden altijd mee op vakantie, dan heeft u belangrijke telefoonnummers direct bij de hand.
  • Vergelijk verschillende aanbieders, bijvoorbeeld met behulp van vergelijkingswebsites. Let daarbij niet alleen op de premie. Ook de dekking en het eigen risico zijn belangrijk.